We hebben bij de buurthuizen de vergroening gestimuleerd en gerealiseerd (Buurtfabriek en Moes). Op het schoolplein op de Witte Vlinder is een ontwerp gemaakt voor een groen schoolplein, we hebben meegewerkt aan het zoeken naar de benodigde middelen om dit te realiseren.
We hebben een interactieve kaart (app) ontwikkeld om in beeld te brengen in welke straten ligusterhaagjes onderdeel uitmaken van het beschermd stadsgezicht, de drie woningcorporaties hebben ook inzicht in deze kaart en zullen bij woningmutatie weer een haag aanplanten in het geval deze ontbreekt. Stapje voor stapje keert de ligusterhaag weer terug in het straatbeeld. Voor woningen in eigendom van particuliere verhuurders of bewoners wordt nog een plan van aanpak ontwikkeld.
De bewonersgroep neemt nu actief deel in de projectgroep Herinrichting Sportpark de Paasberg. Wij bewaakten in 2024 de participatie in dit proces.
Begroting 2024
We stimuleren groeninitiatieven van bewoners en scholen en helpen mee deze te realiseren.
We vergroenen de wijk Geitenkamp door 'oude' ligusterhagen terug te plaatsen in het straatbeeld samen met corporaties.
We ondersteunen het duurzaamheidsproject Paasberg; op de Paasberg is een actieve bewonersgroep bezig met het verduurzamen en energiezuinig maken van de wijk, zij delen hun kennis actief met andere geïnteresseerden uit de wijk.
We ondersteunen de initiatiefgroep Beek op de Paasberg bij het realiseren van hun plannen om het gebied aantrekkelijker en toegankelijker te maken (blauw-groene netwerken in de wijk). Daarnaast willen we een actieve bijdrage leveren aan het project 'Sportpark de Paasberg als kloppend hart van de wijk'. Deze ontwikkelingen sluiten aan bij het ontwikkelen van het Beekdal.
Deze pagina is gebouwd op 04/16/2025 12:29:51 met de export van 04/16/2025 12:03:37