Inclusieve gemeentelijke communicatie
Inspanning
Jaarverslag 2024 |
---|
Als gemeente willen we toegankelijk, begrijpelijk en inclusief communiceren. Met de stad en binnen de eigen organisatie. We werken daar op meerdere manieren aan.
Ook in 2024 hebben we onze medewerkers gestimuleerd om duidelijke taal te gebruiken. We organiseerden trainingen Duidelijke brieven en e-mails schrijven. We boden die aan via het (interne) Leerplein (vrije inschrijving). We organiseerden ook trainingen op maat voor bepaalde afdelingen, waaronder de nieuwe afdeling Hulp bij geldzorgen en schulden. We legden nieuwe teksten voor aan een Lezerspanel van Arnhemmers. Daarnaast hebben we een service voorbereid waarbij inwoners een onduidelijke brief van de gemeente terug kunnen sturen en kunnen vragen om een nieuwe versie. Samen met de afdeling Informatie werkten we aan een advies op het gebied van digitale hulpmiddelen bij het schrijven. Hiermee brachten we de pilot digitale taal-tool een stap verder.
We streven ernaar om in woord en beeld inclusiever te communiceren, zowel in onze externe als in onze interne communicatie. We willen dat Arnhemmers en collega’s zich in onze uitingen herkennen en zich erdoor erkend voelen. Drie doelgroepen krijgen daarbij extra aandacht: mensen met een migratieachtergrond, een LHBTIQ+ identiteit of een beperking.
Digitale toegankelijkheid is een belangrijk uitgangspunt voor de gemeente. Vanuit het principe dat iedereen mee moet kunnen doen, willen we dat onze websites toegankelijk zijn voor iedereen in onze samenleving. Arnhem voldoet aan de Wet voor digitale toegankelijkheid, zoals we in de raadsbrief van 20 februari 2024 schreven. Inmiddels is digitale toegankelijkheid regulier onderdeel geworden van het werk binnen de gemeente. En daarmee valt dit onderwerp niet meer onder het programma Inclusief Arnhem. |
Begroting 2024 |
Als gemeente willen we toegankelijk, begrijpelijk en inclusief communiceren. Met de stad en binnen de eigen organisatie. We werken daar op drie manieren aan: Verbeteren van de toegankelijkheid van de gemeentelijke websites Schrijven in begrijpelijke taal Communicatie waarin ook Arnhemmers en collega’s met een migratieachtergrond, een LHBTIQ+ identiteit of een beperking zich herkennen en erkend voelen De beoogde resultaten voor bovenstaande punten zijn:
Schrijven in begrijpelijke taal
Communicatie waarin ook Arnhemmers en collega’s met een bi-culturele/migratieachtergrond, een LHBTIQ+ identiteit of een beperking zich herkennen en erkend voelen
|